GreenStreamin asiantuntijajoukko täydentyi uusilla talenteilla

Share this article

GreenStreamin asiantunteva ja innovatiivinen henkilöstö on aina ollut yrityksen tärkein voimavara ja kilpailuvaltti. Nyt joukko on täydentynyt uusilla ja yritykseen palanneilla ammattilaisilla.

GreenStreamin toiminnan yhä päämäärätietoisempi laajentaminen Kiinaan ja toimintamalli, jossa rahoitetaan yhdessä pohjoismaisten teknologiayritysten kanssa toteutettavia energiatehokkuusprojekteja Kiinassa, on saanut GreenStreamin kasvattamaan ja vahvistamaan eksperttijoukkoaan.

Aleksi Lumijärvi on GreenStreamille tuttu jo vuosilta 2006-2010, ja hän palasi yritykseen investointitoiminnan johtajaksi keväällä 2013. Lumijärvellä on 15 vuoden kokemus energia-alan investoinneista ja rahoituksesta maailmanlaajuisesti sekä vankka konsultointiosaaminen Suomessa, Euroopassa ja Kiinassa. Hän palaa GreenStreamiin Aalto Capital Partners Oy:n toimitusjohtajan paikalta, ja on aiemmin työskennellyt useita vuosia Pöyryllä.

Toinen GreenStreamillä aiemmin työskennellyt asiantuntija on Mika Sulkinoja. Hän on vahva cleantech-osaaja 15 vuoden kokemuksella erikoisaloinaan ilmastonmuutos, energiatehokkuus ja kasvurahoitus. Sulkinoja on johtanut elokuun 2013 alusta GreenStreamin teknologia- ja konsultointipalveluja. Ennen paluuta GreenStreamiin Sulkinoja veti kansallista cleantech-klusteria.

Kiinassa toteutettavien energiatehokkuusprojektien johtajaksi valittu Tuomas Rouhikko liittyi GreenStreamin vahvuuteen kesällä 2013. Rouhikon vastuulla on projektien toteutus, johon hänen taustansa energiatehokkuusalan johtotehtävissä antaa täyden osaamisen. Aiemmin Rouhikko toimi Enersize Oy:n toimitusjohtajana.

Tuomas Rintaniemi on nimitetty yhtiön talousjohtajaksi elokuussa 2013. Rintaniemellä on pitkä kokemus talousalan parissa mm. Nokialla ja Cargotecillä niin kotimaasta kuin ulkomailta, kuten Unkarista ja Kiinasta.

Harri Roto johtaa GreenStreamin Kiina-tiimiä Pekingissä ja Pirita Mikkanen yhtiön rahastoliiketoimintaa.
Karl Upston-Hooper jatkaa lakiasioiden johtajana.

Latest references

Opening China markets for Sarlin

GreenStream has opened China markets to many Finnish small and medium sized companies. One of the main technology partners at the moment is Sarlin.

Shangdong Guangjun Paper – annual energy savings up to 32 %

Annual savings:

Electricity saving: 1926.6 MWh
Water saving: 18495 m3
Steam saving: 2652 t
Standard coal: 1068 TCE
Emission reduction: 2766t CO2e

Energy Efficiency for Delong Steel

GreenStream’s project saved 15 % of the compressed air related electricity costs annually for Delong Steel’s Xingtai steel mill. The technology provider was Sarlin.